Hoe vind je de perfecte instelling voor je laser?

Hoe vind je de perfecte instelling voor je laser?

Al onze materialen zijn te laseren, alleen niet iedere laserbron kan onze materialen snijden. Zo is er verschil tussen een diode en een CO2 laser en heeft de hoeveelheid wattage ook invloed op het snijbereik.

De beste manier om er achter te komen wat jij kunt snijden op jouw laser is door te testen met verschillende snelheden en power. We hebben het je makkelijk gemaakt en alle materialen van lasersheets getest op onze eigen machines voor de beste instelling.

In deze lijst vind je een overzicht van onze materialen. We hebben voor je getest of je ze kunt snijden met een diode (20W) lasersnijder, en de beste snijinstellingen hiervoor.

Download hier Snijtests op de Xtool 20W in PDF

Daarnaast hebben we een tutorial gemaakt over hoe je snel en makkelijk kunt testen met de X-tool voor nieuwe X-tool fans en gebruikers.  

Testen met de X-tool 

Het testen op de X-tool is ideaal. In de bijbehorende software Creative space kun je met een aantal parameters aangeven binnen welk bereik je wilt testen. Er verschijnt dan een grid met oplopende speed, power en zelfs het aantal passes per vakje.

Zo maak je een lasersnij-test met de array tool:

  1. Selecteer een Shape 
  2. Vul Size in
  3. Selecteer Array > Material test array
  4. Vul de parameters in de pop-up (Material test array) in 
  5. Ungroup alles met rechtermuisknop
  6. Zet lijnen in de juiste laag Score / Engrave / Cut 
  7. Testen maar!

We leggen de stappen nog een keer uitgebreider uit:

Na het openen van Creative space start je met het selecteren van een Shape. Ken een maat toe aan de shape van 10 x 10 mm. Dit is een prettige maat om mee te testen, zo verlies je niet te veel materiaal maar krijg je toch een duidelijk beeld wat er mogelijk is. Deze shape kun je via Array > Material test array, geautomatiseerd vermenigvuldigen.

Er opent nu een pop-up waar de parameters ingevuld kunnen worden. Alle vakjes hebben nu een eigen power en snelheid, alles staat in de laag score. Via de rechtermuisknop kun je met Ungroup de tekst in de laag Engrave zetten. Voeg tot slot een snijkader toe aan het grid met een lage snelheid en hoge power zodat je zeker weet dat de buitenste vorm wordt los gesneden.

Weet je niet goed welke parameters passen bij het materiaal dat je wilt testen, geen paniek je kunt niet veel verkeerd doen. Toch onzeker? Dan helpen deze test bestanden je op weg.

Hier onze bestanden voor laser-tests

Wood 0.5 - 3 mm score_0.5-3.0mm_wood.xcs

Wood 4 - 9 mm score_4.0-9mm_wood.xcs

Plastics 0.5 - 3 mm score_0.5-3.0mm_plastics.xcs

Foam 1 - 20 mm score_1.0-20mm_foam.xcs

 

    Leave a comment

    Please note, comments need to be approved before they are published.