Tutorial: Logo aan de muur

Tutorial: Logo aan de muur

Laseren is een ideale manier om je logo uit te snijden. Het is goed voor details, geschikt voor allerlei vormen en je hebt een ruime keuze uit materialen passend bij jouw merk. Maar hoe hang je een lasergesneden logo op?

Een lasergesneden logo kun je op 5 manieren aan de muur bevestigen:

  1. Plakstrips
  2. Afstandhouders met plakkers
  3. Afstandhouders met schroeven
  4. Met een onderplaat aan de muur
  5. Plakrondjes
  6. Kitten

We lichten de verschillende methodes toe:

Plakstrips

Dubbelzijdig klevende plakstrips zijn de makkelijkste manier om je logo aan de muur te hangen. Deze strips zijn doorzichtig, kleven goed op getextureerde ondergronden en je kunt ze makkelijk verwijderen.

Bekijk hier dubbelzijdig klevende plakstrips

Afstandhouders met plakkers

Wil je dat het lijkt alsof je logo zweeft voor je muur? Gebruik dan afstandhouders. Zelfklevende afstandhouders zijn hiervoor gemaakt en bevestig je met de dubbelzijdig klevende folie die erop zit. Zo plak je je logo gemakkelijk op de muur en creëer je een chique effect.

Let er bij zelfklevende afstandhouders wel op dat het logo niet te zwaar is. Mochten deze houders niet werken, gebruik dan die met schroeven.

Bekijk hier zelfklevende afstandhouders

Afstandhouders met schroeven

Afstandhouders met schroeven bestaan uit twee delen; het ene deel plak of lijm je vast aan het logo en het andere schroef je in de muur. Vervolgens klik je de twee in elkaar. Hiervoor moet je erg precies te werk gaan. Als ze eenmaal vastzitten, krijg je ze bijna niet meer uit elkaar. Dit is een ophangmethode voor de lange termijn.

Bekijk hier afstandhouders met schroeven

Met een onderplaat aan de muur

Wil je een logo ophangen aan een muur die erg onregelmatig is of wil je wat meer aandacht op je logo vestigen? Gebruik dan een onderplaat. Je letters hangen dan zeker weten recht, en het is ook nog eens steviger. Dit is handig als er veel dunne letters of lijnen in je logo zitten.

Als ontwerper kun je een onderplaat inzetten als kader rond het logo. Een kader doet een logo meer naar voren komen in zijn omgeving. Met de materiaalkeuze versterk je de sfeer die je merk moet uitstralen. Wil je een natuurlijke uitstraling? Kijk dan eens naar gefineerd MDF in contrasterende kleuren.

De onderplaat maak je vast aan de muur met kit, schroeven of afstandhouders. Het logo bevestig je aan de onderplaat met lijm, kit of plakstrips; dit is afhankelijk van het materiaal.

Plakrondjes

Vergelijkbaar met plakstrips, maar dan rond. Deze vorm is makkelijker op smalle letters te plakken. De schuimmiddenlaag vangt onregelmatigheden in de ondergrond op, maar de kleefkracht is net iets minder als die van de plakstrips.

Bekijk hier dubbelzijdig klevende rondjes

Tip voor acrylaat letters: verwijder de beschermfolie pas als de letters hangen, zo verklein je de kans op krassen.

Kitten

Een lasergesneden logo kun je ook direct op de muur bevestigen met kit. Dit is relatief simpel en ook nog eens erg stevig. Het is wel moeilijk de letters weer te verwijderen zonder de muur stuk te maken. Lees verder om te leren hoe je een mal maakt zodat je logo recht hangt.

Wil je een gouden of zilveren logo aan de muur bevestigen? Dan raden wij deze kit aan: Den Braven Zwaluw Mirrorfix MS.

Voor alle andere materialen raden wij deze kit aan voor het bevestigen van logo’s: Den Braven Zwaluw High Tack.

 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.